Okresní kolo ve volejbalu dívek 2023

Tisk PDF

Ve středu 24. května se na Základní škole a Mateřské škole Vyškov, Letní pole, uskutečnilo okresní kolo ve volejbalu dívek. Celkově se ho zúčastnilo deset škol, které byly rozlosovány do dvou skupin po pěti týmech.
V prvním utkání naše děvčata změřila síly se ZŠ Vyškov, Purkyňova. Naše reprezentantky vstoupily do úvodního klání výborně. Na servisu se skvěle dařilo Sáře Kučerové a první set jsme v napínavém závěru získali v poměru 15:14 pro naše barvy. Druhá sada opět nabídla drama do samotného závěru. Na servisu se tentokrát náramně dařilo Elišce Zálesákové, ale i to nám bohužel nepomohlo k získání i druhého setu. První naše utkání nám tak přineslo za remízu jeden bod.
Druhé naše vystoupení ve skupině nabídlo tradiční derby se ZŠ 711 Bučovice. Hráčky obou družstev se navzájem znaly a utkání přineslo mnoho pěkných výměn a také napínavý průběh. Bohužel v náš neprospěch jsme oba sety těsně prohráli a to 15:13 a 15:14.
Ve třetím zápase na náš výběr čekal soupeř ze ZŠ Tyršova, Slavkov u Brna. S favoritem naší skupiny naše děvčata sehrála bojovné utkání, ale na body to bohužel nestačilo. Slavkov se tak radoval z výhry 2:0 na sety.
Poslední střetnutí nabídlo měření sil se ZŠ Rousínov. I přes velkou bojovnost a obětavost v jednotlivých výměnách jsme po celou dobu zápasu tahali spíše za kratší konec, a nakonec jsme hráčkám Rousínova podlehli 2:0.
I přes tři prohry neztratila naše děvčata úsměv na tváři. Ve všech utkáních bojovala do samotného konce a navzájem se podporovala. Náš tým patřil k tomu nejmladšímu výběru na celém turnaji, kdy naši školu kromě děvčat 9. a 8. tříd reprezentovala také čtveřice volejbalistek z 6. ročníku, která tak nasbírala cenné zkušenosti do dalších let.
Všem hráčkám děkujeme za reprezentaci naší školy a přejeme jim i mnoho úspěchů v jejich volejbalových oddílech.

Mgr. Rudolf Volec
Více foto na FB školy
Volejbal