Nejlepší sběrači starého papíru si užili zasloužený výlet

Tisk PDF

Dne 9. 5. 2018 se čtyřicet nejlepších sběračů starého papíru naší školy zúčastnilo výletu na zámek do Rájce nad Svitavou. Byli to žáci od první až po devátou třídu.

Již v sedm hodin pro nás přijel autobus firmy Kamibus a vyrazili jsme, abychom stihli v 9 hodin prohlídku překrásného rokokově klasicistního zámku knížecí rodiny Salmů. Zde nás zaujaly bohaté kolekce orientálního porcelánu a rozlehlé knihovny se šedesáti tisíci svazky zdobené lebkami a kostrami. Místnosti byly plné rostlých květin a byl to pěkný kulturní zážitek. Paní průvodkyně uměla zaujmout, a pak jsme si v soutěži o pár suvenýrů zkoušeli, co všechno jsme si z prohlídky zapamatovali.

Poté jsme přejeli do wellnescentra v Kuřimi, kde jsme se parádně osvěžili ve vodě, probublali ve vířivce a zatočili v divoké řece. Kolem poledne jsme si zašli do restaurace na oběd a jiné občerstvení.

Větší žáci byli ve skupině s některými malými, a tak se stali na pár hodin malými asistenty. Všichni jsme pak velmi spokojení a příjemně unavení odjížděli zpět domů.

Celý den a příjemnou atmosféru můžete sledovat ve fotodokumentaci na FB naší školy.

Tak děti, žáci ZŠ 710, nezapomínejte schraňovat starý papír už teď, abyste se na podzim mohli zúčastnit sběrové akce a třeba i vy pojedete příště na zasloužený výlet.

Mgr. Petra Rotreklová

Sběr papíru