Informace k provozu školy od pondělí 10. 5. 2021

Tisk PDF

Vážení rodiče a žáci naší školy,

dle nařízení vlády a MŠMT je od pondělí 10. 5. 2021 povolena rotační prezenční výuka s účastí žáků ve škole pro 1. i 2. stupeň základní školy. V naší škole bude od pondělí 10. 5. 2021 výuka organizována takto:

1.stupeň: Třídy pokračují v zavedeném rotačním systému distanční a prezenční výuky. V týdnu od 10. 5. mají výuku ve škole 2. a 4. třídy a třída 5. A, distanční výuku doma mají 1. a 3. třídy a třída 5. B.

2.stupeň: Třídy 6. A, 7. A, 8. A a 9. A začínají prezenční výukou ve škole.

Třídy 6. B, 7. B, 8. B a 9. B se vyučují distančně doma. V následujícím týdnu od 17. 5. se třídy ve výuce prohodí.

Mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví je školám nařízena povinnost testovat žáky formou samotestování  Ag testy. Testováním je podmíněna přítomnost žáků na prezenční výuce.
V naší škole bude probíhat samotestování v pondělí (všichni žáci) a ve čtvrtek (pouze žáci 2. stupně) ve třídách vždy po příchodu žáků do školy v první vyučovací hodině.
Testovat se bude pomocí neinvazivních antigenních testů, děti si samy vzorek testování odeberou vatovou tyčinkou z přední části nosu a počkají na výsledek.

Žáci 2. stupně, kteří budou chtít chodit na obědy od 10. 5., si musí obědy přihlásit.

Protiepidemická hygienická opatření – Covid 19:
Žáci jsou povinni ve škole dodržovat daná hygienická opatření, v budově školy žáci nosí nasazenou zdravotnickou roušku nebo respirátor, dospělé osoby pouze respirátor. Třídy jsou pravidelně větrány o přestávkách i během výuky.
Žáci se neshlukují v šatnách a na chodbách, po příchodu do tříd a použití WC si umývají a dezinfikují ruce, žáci s příznaky virózy nechodí do školy. Žáci jsou povinni dodržovat zvýšená osobní hygienická opatření a žáci se pouze v nezbytné míře pohybují po chodbách školy (WC, šatny).

Mgr. Jiří Soustružník, ZŘŠ