Předvánoční divadlo letos nechybělo

Tisk PDF

Naše škola ZŠ 710 má hodně vžitých tradic – úspěšné sběrové akce ve škole, jarmark, divadelní představení v kostele, školní předvánoční sportování všech tříd naší sedmsetdesítky, školní ples, poslední zvonění deváťáků na zámku, výběrový lyžařský kurz pro zájemce z různých ročníků nebo také návštěvy brněnských divadel.
Pro žáky je vždy zorganizován výjezd do brněnských divadel dvakrát ročně a žáčci bývají vždy spokojeni. Učí se chovat v kulturním prostředí, čemuž předchází náležitá příprava. Vždy jsou děti pěkně oblečeni, učesáni …
Naše děti již zhlédly Janáčkovy Příhody lišky Bystroušky, Dvořákovu Rusalku, Verdiho Nabucco, Aidu, Rossiniho Popelku, Smetanovu Prodanou nevěstu. Také mnoho divadelních her, např. Veselé paničky winsdorské, Othella, Revizora, Královu řeč, Romeo a Julii.Vloni jsme před Vánocemi viděli operu Bedřicha Smetany Hubička, v lednu pak muzikálový balet od LeonardaBernsteinaWestSide Story a letos jsme 7.12. zavítali do divadla Reduta na morální inscenaci ze soudní síně s názvem Teror. Mohli jsme se v závěru inscenace interaktivně zapojit do děje a rozhodnout o konci této divadelní hry.
Vždy máme radost, když jsou děti spokojené a dokonce se nám stává, že se najdou takoví, kteří jsou v divadle poprvé.  Před Vánocemi vždy nasajeme tu správnou adventní atmosféru, prohlédneme si krásně nazdobené Brno a příjemně naladěni se vracíme zpět do Bučovic.
Už se těšíme, že na jaře opět pojedeme do některého z divadel v naší moravské metropoli.

Fota si můžete prohlédnout na FB školy či v archivu fotogalerie školy.

Mgr. Petra Rotreklová