Den s cirkusem Legrando

Tisk PDF

Dne 23. května opět po dvou letech  přijel do školy cirkus Legrando z Brna  a společně s žáky čtvrtých tříd secvičili program pro rodiče.  Dopoledne trénovali, odpoledne vystupovali.

 

Nikola Mendlíková

…Moc se mi to líbilo, protože jsme se něco nového naučili, jako třeba ležet na hřebících, chodit po skle a kouzlit…

Veronika Straková

…Tohle bych si chtěla zkusit ještě milionkrát…

Romana Netopilová

Chodili jsme po střepech a po hřebíkách. Ze začátku jsem se bála, ale pak už ne. Mí rodiče byli nadšení, moc se jim to líbilo…

Klára Hrdinová

Vstávala jsem velmi brzy. Strašně jsem se těšila . Já jsem cvičila na trapézu. Bylo to super…

Marie Holičková

…Byl to první den, kdy jsem ve škole chodila bosky. Měla jsem strach, že mi to na laně uklouzne, ale neuklouzlo…

Jana Antlová

Když mamka, taťka a strejda byli nadšení, tak jsem byla taky ráda, že se to vše povedlo.

Simona Havránková

…Chtěla bych vystupovat každý rok, určitě i všichni ostatní…

Petra Netopilová

… Chtěla bych ještě jednou jít a cvičit v cirkuse Legrando. Byl to prostě super cirkusový den…

Adála Boháčová

…Líbilo se mi, jak jsme v akrobacii dělali prasečí chlívky, jak jsme to rodičům předvedli a oni tleskali a smáli se.

Vít Frýželka

…Vystupovali  jsme první, takže jsme to měli rychle za sebou. Byli jsme i pomalovaní. Moc se mi to líbilo. Mamce taky.

Karolína Šmehlíková

…Já bych to ohodnotila jako bezvadné, protože v cirkuse bylo moc zajímavých disciplín, ve kterých jsme mohli vystupovat…

 

Vyjádření rodičů:

Ve středu jsem se zúčastnila neobvyklé kulturní akce. Dcera nás  pozvala na cirkusové vystoupení. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby tam nevystupovaly děti čtvrtého ročníku ZŠ Bučovice 710. Vzhledem k velmi krátké době na přípravu a nácvik představení děti předvedly vystoupení hodné profesionálních akrobatů, artistů, fakírů i kouzelníků. Mnohé části vystoupení braly až dech. Podporovali jsme děti bouřlivým potleskem. Celá akce byla moc vydařená a spousta rodičů byla překvapená tím, co jejich děti dokázaly nacvičit pod vedením zkušených artistů z cirkusu Legrando a mnozí rodiče  objevili u dětí  dovednosti, o kterých ani nevěděli.

Pospíšilovi

 

Ve středu odpoledne spěchám na třetí hodinu  na hřiště ZŠ v Bučovicích. Mám se zde zúčastnit jakéhosi cirkusového představení pro rodiče. To bude asi nějaká besídka, letí mi hlavou. Jak však stoupám lesíkem, slyším z hřiště hudbu a vidím cirkusový stan. Kolem pobíhají děti i dospělí.  Snažím se dostat dovnitř. Nacházím své místo a vidím,  jak mne zdraví dcera Marie, a nejen její tvář, ale i tváře ostatních dětí zdobí barevné malůvky.

A je tu začátek. Slova se ujímá paní učitelka Janášová a po přivítání uvádí účinkující, kterými jsou, nejen k mému překvapení, naše děti.

Pod vedením instruktorů děti ukazují artistické, žonglérské, fakírské, kouzelnické a provazochodecké kousky. Dětem se daří, je vidět, že je to baví, a tak sklízí zasloužený potlesk. Je to zkrátka cirkusové představení, jak má být. Kdo z přihlížejících dospělých by se odvážil vystoupit tak, jak naše děti, a to vše po jednom dopoledni, jenž měly na nácvik tohoto představení. Proto ještě jednou tleskám všem účinkujícím žákům, jejich instruktorům z cirkusu Legrando, třídním učitelkám, zkrátka všem, kteří  připravili toto představení.Bylo to vskutku cirkusové představení s překvapením.

Holíčková