Plesové ozvěny

Tisk PDF
1. školní ples
    Měl to být den jako každý jiný, ale hned po příchodu do školy bylo jasné, že tomu tak nebude. Všichni se připravovali na 1. školní ples ZŠ 710. Výuka byla z části zúžena, protože i ti žáci, kteří na ples nešli, se aktivně zapojovali do konečných fází příprav. Ti, kteří tančili polonézu, se již od rána nezastavili, protože v Nesovicích měla proběhnout generálka. Zkoušelo se pořád a pořád dokola. Škola nám skončila o hodinu dříve, ale naše myšlenky směřovaly jen na těžkou zkoušku.
    Na plese k poslechu a tanci hrála skupina Panorama. A co by to bylo za ples, kdyby tam nebyla tombola! Ta naše byla bohatá.
Ples se všem zúčastněným líbil a my jen doufáme, že příští deváťáci si ten další užijí natolik, aby na něj vzpomínali tak, jako my!
Nikola Netopilová, žákyně 9. b

Školní ples ZŠ 710
    Byl jsem jeden z těch, co nacvičovali polonézu na ples. Nácviky byly přísné, ale i zábavné. Myslím, že se ples s naší polonézou povedl. Všichni se bavili.
    Bál jsem se, že tanec nezvládneme, ale povedlo se nám to všem. Mé obavy byly zbytečné. Vystoupení Gábiny Pluhařové z 8. c mi vzalo dech. Nevěděl jsem, že umí tak skvěle tančit! My jsme pro velký úspěch polonézu tančili dvakrát. Na slavnostní zahájení plesu a potom později v jeho průběhu. Při tom opakovaném vystoupení jsem si uvědomil, že je konec a tak jsem si každý krok pěkně užíval. Hlavně se mně promítaly první nácviky a vlastně celá polonéza. Chtěl bych také velmi poděkovat své taneční partnerce Anetě, že se mnou měla trpělivost a přežila bez následků nácvik i obě vystoupení.
    Moc si přeji, aby to nebyl poslední ples!
Matěj Nový, žák 9. b